۶ مرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۴۳

رضوی خبر داد:

میزان ذخایر آب استان قم به شدت نگران کننده است

میزان ذخایر آب استان قم به شدت نگران کننده است

قم – خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان قم با تأکید بر ضرورت صرفه‌جویی بیش از پیش مردم در مصرف آب گفت: ذخایر آب استان به شدت کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حسن رضوی صبح امروز در جلسه کارگاه آموزشی مدیریت بحران خشکسالی با ابراز نگرانی از کاهش منابع آبی استان قم، توالی خشکسالی قم را طی هفت سال گذشته بی‌سابقه خواند و گفت: با توجه به اتفاقات پدید آمده در سال گذشته همچون بارش برف مناسب باور مسؤولان کشوری و استانی چیزی غیر از خشکسالی بود ولی تأخیر 45 روزه در بارش باران، برودت و سرمای شدید، کم آب بودن برف و گرمای زودرس شرایط را وارونه کرد.

وی افزود: برای اولین بار در طول بهره برداری سد 15 خرداد آبگیری نداشتیم و همچنان نمودار منفی آن از سالیان قبل ادامه دارد و 65 درصد ورودی رودخانه‌ها نیز کاهش پیدا کرده است و با تداوم شرایط کنونی کاهش 90 درصدی آب ورودی رودخانه‌ها نیز متصور است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قم کاهش شدید میزان آب قنوات و چشمه سار‌های بخش‌های استان را نگران کننده خواند و گفت: بیشتر چشمه‌های آب بخش‌های قم خشک شده است و بخش‌های کهک، جعفریه، خلجستان و سلفچگان به ترتیب بیشترین میزان کاهش و خشکی چشمه‌ها و قنوات را داشته‌اند.

رضوی ادامه داد: در بخش منابع زیر‌زمینی آب نیز با توجه به توالی خشکسالی به شکل‌ حادتری در استان روبرو هستیم و 400 میلیون متر مکعب کسری منابع آبی زیرزمینی قم است و ضرورت مدیریت بحران مسئولان و صرفه‌جویی مردم در این شرایط حاد و نگران کننده بیش از پیش احساس می‌شود.

وی با ذکر این نکته که متأسفانه بعد از چهار ماه برای خشکسالی کاری نکرده‌ایم؛ تشکیل ستاد ویژه خشکسالی در استان قم را ضرورتی انکار ناپذیر خواند و گفت: در صورت بی‌توجهی مسئولان و مردم به عواقب و تبعات خشکسالی باید منتظر عواقب این پدیده طبیعی نیز باشیم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان قم در بخش دیگری از سخنانش، اعمال مدیریت مصرف بهینه آب، جذب و توزیع مناسب اعتبارات با اولویت کار‌های زیربنایی، برنامه‌ریزی برای کشت بهاره و تابستانی و تعامل مجموعه‌ها با یکدیگر را از ضروری‌ترین اقدامات برای مدیریت بحران خشکسالی عنوان کرد و گفت: در بخش روستایی استان قم زنگ خطر به صدا در‌آمده است و باید هر چه سریعتر طرح آبرسانی به 80 روستا انجام شود تا روستاییان عزیز مشکلات کمتری را تحمل کنند.

رضوی در پایان تأسیس مرکز هواشناسی در استان قم را ضرورتی اجتناب ناپذیر توصیف کرد و افزود: در حال حاضر در عمل منابع آبی برای بخش کشاورزی در اختیار نداریم و در صورت ایجاد و تأسیس مرکز هواشناسی می‌توان اقدامات بهتری را انجام داد.

کد خبر 722888

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha